15 november 2013

SMARTWe hebben nog niet zo heel lang een nieuwe t.v.. 
Op de vorige hadden we al internet, maar deze is slimmer. 
Het is een echte Smart t.v. Een echte HD, al stoort het me dat ik niet gewoon op 1 naar NED 1 kan kijken, maar dat dat 701 moet zijn. Wie bedenkt zoiets? Waarom zetten ze de HD-versie niet op 1 of vervangen ze de gewone?
De HD zenders zijn van uitstekende beeldkwaliteit. Ik zie echter geen verschil tussen de beeldkwaliteit van de oude t.v. en de nieuwe in HD. 
Ik zie wel verschil tussen de oude en de nieuwe niet-HD zenders.
Afstandsbediening Interactieve TVEen 'significant' verschil zelfs. Op de oude t.v. werden alle zenders in dezelfde hoge beeldkwaliteit uitgezonden, op de nieuwe zijn de niet-HD-zenders van niet al te beste kwaliteit. En we hebben maar een paar HD zenders. 
Het komt door het grote formaat van het beeldscherm (42"). Het vorige was een stuk kleiner en ondanks veel minder Hertz, was dit beeld constant goed. 
Ik noem dit achteruitgang.
Dat is jammer. 
Wat erger is, is dat ik dit niet al te vaak mag zeggen tussen de vier muren. 
Tenminste, niet met manlief in de buurt. 
Ook mag ik niets zeggen over de internetverbinding, die toch echt met grote regelmaat wegvalt sinds we aangesloten zijn op glasvezel. 
Het kastje is al een aantal keren stuk gegaan. Het moest dan opgestuurd worden en manlief moest direct het tweede exemplaar aansluiten. Onder wat gezucht lukt het nu vrij vlot. Dit komt door de ervaring die hij heeft opgedaan.
Er zijn veel kastjes nodig in huis. Niet alleen voor de t.v., maar ook voor het bijbehorende internet.
Overal zijn ze te vinden.
De deurtjes van het t.v. meubel kunnen niet dicht, want dan werkt de afstandbediening niet (daarvan hebben we er ook twee, ééntje is voor internet). 
Dat dit niet uitziet en stof aantrekt (wat je er nooit helemaal vanaf kunt krijgen, want statisch...), tja, niks aan te doen.
Achter het gordijn - een dure in between in zandkleur - hangt nummer 2 te knipperen met zijn groene lampjes. Het schijnt door het dunne stof heen alsof we een inbraakalarm aan hebben staan. Dat dit de look van de woonkamer niet ten goede komt... tja, het is niet anders. 
In de meterkast die zich in de gang bevindt, is het helemaal feest. Daar is het een pelusa van kastjes.
Ze hangen tussen vele kabels door. De meterkast heeft twee deuren boven elkaar.
Opent er iemand het onderste deurtje, dan moet je SYTYCD-waardig zijn (hierover straks meer) om deze weer dicht te krijgen.
De te lange kabels kronkelen uit het kastje als de door mijn vader net gevangen regenwormen uit het bakje. Stop je er een paar terug, ontsnapt er een ander pluk. Je wilt niet zien hoe ik dat doe. 
Bovenin bevindt zich kastje nr. 3. Ik denk de ontvanger.
Dan is er nog een heel ongelukkige kast, nr. 4. Tenminste, hij blijft brommen. En hard. Je hoort het door het hele huis. Dus 's avonds trekt manlief de stekker eruit. Anders doe je geen oog dicht. 
De functie van dit kastje is een soort van splitter. We hebben teveel computers blijkbaar. En dat kan kastje nr. 3 alleen niet aan.
Hij bromt zo hard, omdat dat normaal is voor een goedkope uitvoering. Hij kostte nl. maar 
€ 50,--. En dat laatste was de reden dat manlief hem bij een webwinkel besteld heeft. Dat brommen stond niet in de omschrijving, dus dat kon hij niet weten. Hij wist het pas na een bevestigend telefoontje met de webwinkeleigenaar.
Met vier kastjes werkt internet nog niet goed. Want de kamer van Tienerdochter werd niet bereikt. Alsof we in een villa wonen!
Wel als de laptop op het bureau staat en aan de kabel hangt, maar niet los op het bed. Als hij echt als een 'lap'top gebruikt wordt, zeg maar.
En Tienerdochter wil ook haar Smartphone gebruiken op bed. Ook na bedtijd, maar dat terzijde...
Maar... geen wifi zo ver in het huis.
Dus moesten er wifi-versterkers komen.  Twee. Kastjes 5 en 6. Waren heel goedkoop; samen voor € 50,--. Ja, alweer dat bedrag. Is toch sterk, niet? Maar niet sterk genoeg....
Nu heeft Tienerdochter wifi: 'Yeahj'. Een paar seconden blijdschap wordt daarna de nieuwe standaard.
Zou je denken dat alles nu werkt?
Nee, nu is de wifi-gebruiker in de woonkamer de pineut (lees: ik). Op mijn Samsung Google Chromebook valt de verbinding vaak plots weg. Als je een tiental minuten wacht, dan doet hij het weer.
Heel irritant, maar wat doe je eraan?
We betalen nu het dubbele per maand voor glasvezel. 
Maar wat heb ík eraan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten